
Categorii
- Coaching (3)
- Comunicare (8)
- Dezvoltare personala (19)
- Leadership (6)
Postari recente
Acorda-ti un moment pentru a te gandi la unele dintre lucrurile care ti s-au intamplat astazi.
Poti folosi un pix si o foaie pentru a nota cateva evenimente specifice.
Au fost in mare parte lucruri pozitive, cum ar fi: “Ziua mea este minunata! M-am vazut la pranz cu prietenii mei. Am incheiat un contract important cu un nou client”?
Sau te-ai concentrat pe ce a mers prost: “Ziua mea nu este cea mai minunata! Prietenii mei au irosit toata perioada de pranz vorbind despre lucruri plictisitoare. Clientul mi-a dat o groaza de batai de cap saptamana aceasta si mi-a luat o ora in plus fata de cat estimasem pentru a finaliza contractul.”
Optimismul din punctul meu de vedere inseamna sa alegi constient sa te concentrezi in special pe partea plina a paharului in loc de cea goala.
Asta nu inseamna ca o ignori pe cea goala, doar ca te focusezi mai mult pe lucrurile pozitive, decat pe cele negative. Alegi spre exemplu sa inveti dintr-un “esec” decat sa te plangi de el.
Viata vine la pachet cu bune si cu rele.
Cred ca merg mana-n mana. Nu ai cum sa apreciezi ceva frumos in viata ta daca nu ai avut parte si de momente dificile.
Important este cum alegi sa reactionezi in situatiile mai putin placute: mai mult ca un optimist sau ca un pesimist? Realistul nu-l exclud in niciunul din cazuri.
Eu am ales sa fiu un optimist – realist in viata. 🙂
Optimismul este o atitudine mentala caracterizata prin speranta si incredere in succes si un viitor pozitiv.
Optimistii sunt cei care se astepata sa se intample lucruri bune, pe cand pesimistii prevad rezultate nefavorabile.
De ce sa fii optimist?
Atitudinile optimiste sunt legate de o serie de beneficii, inclusiv abilitati mai bune de a face fata provocarilor, niveluri mai scazute de stres, sanatate fizica mai buna si perseverenta mai mare in urmarirea obiectivelor.
Atitudinea este un subiect important pentru mine. De aceea, am redactat Ghidul de dezvoltare personala, Atitudinea Conteaza: Calatoria unei femei spre autodescoperire. Contine 12 teme importante, precum fericirea, valorile sau stilurile de personalitate.
Optimismul este un stil de gandire care poate fi invatat, ceea ce inseamna ca pesimismul poate fi dezvatat. Poate dura ceva timp, insa nu te descuraja. A fi constient de cele doua stiluri te poate ajuta sa incepi sa observi mai multe modalitati de a fi optimist.
Aminteste-ti ca realitatea ramane mereu in vietile noastre.
Studiile au aratat totusi ca oamenii prea optimisti pot esua in a-si atinge obiectivele.
Deci optimismul nu este un lucru bun?
Ba da, este!
Optimismul si increderea pe care le ai in capacitatile tale te vor ajuta cu siguranta sa-ti atingi obiectivele. Cu toate acestea, pentru a avea succes si a-ti atinge obiecgivele trebuie sa fii un optimist – realist.
Este necesar sa vezi in mod realist toate problemele care ar putea aparea in situatii dificile.
In timp ce liderii optimisti isi stabilesc obiective indraznete si isi inspira echipele sa obtina un succes monumental, liderii optimisti – realisti nu numai ca isi stabilesc obiective indraznete si isi inspira echipele, dar nici nu ignora amploarea provocarilor si dificultatilor care urmeaza si planifica pentru viitor.
Acest lucru duce la o sansa mai mare de succes.
Optimismul- realist le permite liderilor sa gaseasca un echilibru intre pasiunea de a obtine rezultate si evaluarea realista a potentialului de a face acel lucru intr-un mod echilibrat.
Nu iti stabili obiective prea greu de atins. Nu incerca sa fii perfect, ci imbunatateste-te pas cu pas. Da-te inapoi ocazional pentru a masura progresul si reseta obiectivele daca este necesar.
Oamenii optimisti – realisti isi pastreaza in general calmul si echilibrul in situatii dificile si abordeaza problemele cu o atitudine hotarata pentru rezolvarea lor.
Imparte obiectivele pe parcursul unui an in realizari trimestriale, lunare sau saptamanale.
Indivizii optimisti – realisti vad lucrurile asa cum sunt cu adevarat, nu asa cum isi doresc ei sa fie.
Evalueaza fiecare idee, ia in considerare avantajele si dezavantajele asociate si apoi trage o concluzie.
Liderii de succes nu numai ca isi stabilesc obiective, ci implica toate partile interesate si le comunica obiectivele si realizarile in mod continuu.
Fa sesiuni de feedback anuale, trimestriale, lunare si saptamanale pentru a masura progresul si alinia pe toata lumea.
Optimistii – realisti vad o oportunitate de a invata in orice situatie.
Masoara rezultatele constant si vezi ce masuri poti lua pentru auto-imbunatatire.
Astfel, abordarea de a fi un optimist – realist te poate ajuta sa stabilesti si sa atingi obiectivele cu succes.
Tu in ce tipar crezi ca te regasesti?
YUCEL TRAINING S.R.L.CUI: 41032018, J13/1704/2019, Constanta Romulus Petre Nr. 21